Dimitris Palade


Dimitris Palade

(n. 1983, Onești, Romania)

 

Absolvent al departamentului foto-video al UNA București – master în 2011 și licență în 2008 – tânărul artist utilizează o gamă largă de new media printr-un demers artistic complex, ce combină fotografia, videoul și filmul în redarea unei perspective noi și originale asupra realității mundane. Proiectele sale conțin elemente din istoria și viziunea personală asupra multiplelor fațete ale lumii contemporane și au fost prezentate în expoziții naționale și internaționale, printre care și Bienala de la Atena din 2013. Dimitris colaborează cu galeria AnnArt din 2011, când a participat în cadrul EBienale la expoziția de grup TAA_2011, continuată recent cu TAA_2014. A parcurs un an de creație în Grecia, unde a explorat și și-a extins temele și conceptele de lucru. Trăiește și lucrează în București.

 

„This is not a dream!” este un proiect personal inceput in urma observarii societatii care consuma cotidianul intr-un ritm apatic, fara a da importanta lucrurilor inconjuratoare. Fenomenul poate fi inteles ca o robotizare in masa, indivizii parcurgand distante, incapabili de a remarca frumusetea exterioara, plasand-o automat in banal. Lucrarile sunt compuse din elemente intalnite zilnic, naturale sau urbane, manipulate in asa fel incat, detasat de acest proces, propun o alta varianta asupra viziunii de ansamblu sau detaliu a elementelor care ne inconjoara oriunde ne-am afla.

Proiectul este un semnal de alarma si vizeaza direct acest fenomen de indepartare, instrainare de expresivitatea lucrurilor simple.

(Dimitris Palade)