Albani - Mateescu - Rusu


Albani - Mateescu - Rusu

Andreea Albani (n.1988, Bucuresti) este absolventă a Universităţii Naţionale de Arte Plastice Bucureşti, secţia Pictură, si in 2011 absolventă a studiilor de master din cadrul aceleaşi secţii. Susţine expoziţii personale în Bucureşti (2009) şi Haifa, Israel (2011) şi participă la numeroase expoziţii de grup, în ţară, la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, dar şi peste hotare, printre care cele din Londra, Chicago, Essen si Seoul. În 2013 Andreea primeşte premiul pentru debut, din partea Muzeului de Artă, Bistrita, iar în 2014 este finalistă pentru premiul Aesthetica Art Prize. In 2015 a realizat o tranzacţie importantă în piaţa internatională de artă prin participarea la Summer Exhibition de la Academia Regală de Artă din Londra.

 

Andrei Mateescu (n. 1988, Bucuresti) în 2012 a absolvit cursurile Universității Naționale de Arte București, departamentul Foto – Video. Locuitor al faimoaselor blocuri gri, a fost receptiv la delicatele raporturi din peisajul urban românesc. Preocupările sale s-au materializat  în proiectul RoArchive (inițiat de Iosif Kiraly), urmând apoi două proiecte de succes expuse internaţional – Multilateral și Hyper. Laureat al ESSL Art Award 2012 si StartPoint 2012, şi-a extins temele artistice în Gray(Gy) – 2013, proiectele sale atingând un grad semnificativ de ubicuitate și interdisciplinaritate.

 

Constantin Rusu (n. 1987, Bucuresti) absolvent al departamentului de pictură al UNA Bucuresti – master în 2011 și licenta în 2009 – cu o bursă de studiu la Accademia di Belle Arti di Roma, Italia în 2008,tânărul artist, membru al UAP din 2012, a participat în tabere de creație și în numeroase expoziții colective de pe plan național și intenațional, în Spania și Franța. Constantin lucrează pictură și grafică într-o manieră originală, cu o iconografie încifrată/înscrisă în semne grafice și săgeți vectoriale, care au ca substrat meditații profunde în raport cu viața și existența umană. Laureat al Premiului AnnArt în 2012, artistul colaborează cu galeria AnnArt din 2011, când a participat în cadrul EBienale la expoziția de grup TAA_2011, apoi în Caiet de planuri și în personala artZoom Constantin Rusu din 2012, și recent în TAA_2014. Tot în 2014 primeşte Premiul Uniunii Artistilor Plastici, în cadrul Bienalei Internationale de Gravură și Premiul pentru Pictură acordat de Filiala Pictură UAP BucurestiÎn 2015 a devenit şi căştigător al bursei Constantin Brancuşi. Trăiește și lucrează în București.