Andrei Tudoran

n. 1987, Slatina, România

 

Andrei Tudoran a absolvit Universitatea Națională de Arte din București și deține o diplomă de doctor în aceeași instituție. A studiat la Academia de Arte Frumoase din Poznan, Polonia. Locuiește și lucrează în București și este asistent universitar la secția de pictură, în cadrul UNARTE.

În 2016 a expus la Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb în cadrul expoziției Transformation of Image, în 2018 la Witte Galerry, Ulft, Olanda în expoziția Three Shades of Romanian History, sau în 2019 la Rivaa Gallery, New York parte din expoziția Another East. Romanian Painting

 

Are lucrări in colecții particulare din România, Republica Moldova, Austria, Portugalia, Italia, Germania. 

 

Preocupările mele curente își propun să investigheze posibile resurse, strategii, poziții conceptuale sau formale pe care pictura ca mediu de expresie tradițională le poate livra în contextul actual al imaginii-exces. În ultimii 10 ani practica mea artistică a încercat să găsească o conciliere între un traseu tributar unei tradiții culturale / picturale și influența pe care o au asupra mea toate noile medii tehnologice de producere și vizualizare a imaginii. Poziția este aceea a pictorului aflat în ,,confruntare” cu hegemonia digitală din câmpul imaginii. Acest context al vizualului ca entitate omniprezentă în cotidian este un rezultat al marii democratizări a accesului la imagine și la producerea ei prin apariția tehnologiilor informatice și a utilizării tot mai facile a instrumentelor digitale de fotografiere. Toți putem fi astăzi producători de imagini. Expoziția :out_of,,memory] își propune să prezinte o ultimă parte a preocupărilor mele, un upgrade  care păstreză o direcție constantă a artei mele, aceea a figurației cu trimiteri critice.