Expoziţia reuneşte un fond de 20 de lucrări de pictură, desen, sculptură, ceramică și modelaj 3D, semnate de artişti din portofoliul AnnArt: Ștefan Câlția, Laura Covaci, Dorin Crețu, Daniela Făiniș și Vladimir Șetran. Expoziția va include și o seară de vizionare Sorin Ilfoveanu, în cadrul căreia vom prezenta în premieră lucrări ale artistului din noua serie Grădina desfătărilor.

Evenimentele artZoom sunt proiecte expoziţionale individuale sau de grup, care îşi propun să prezinte un segment din opera unora dintre artiştii vizuali de marcă din România.

Primăvara este un sezon al începuturilor, al renașterii vegetale și al regenerării minerale, nu întotdeauna evidente sau vizibile. Viața și noul se pregătesc în ritm propriu, germinând latent în adâncurile fertile ale pămânutului sau ale ființei umane. Începutul reprezintă acea linie fină, aproape indescifrabilă în momentul trasării ei, dintre vechi și nou, dintre trecut și prezent. Lucrările selectate în această expoziție comunică sinergetic cu natura ciclică a timpului și a implicațiilor sale simbolice.

Operele expuse adresează temporalități diferite și experiențe eclectice. Astfel, minuțioasele naturi statice cu elemente vegetale ale lui Ștefan Câlția, juxtapuse volatilelor Flori ale lui Dorin Crețu - unele dintre ele din 2014 - dialoghează în spațiu cu poveștile despre Luna semnate de Laura Covaci. Tributare discursului vegetal sunt atât delicatele sculpturi din porțelan ale Danielei Făiniș, cât și desenele ludice ale lui Vladimir Șetran, reunite într-o experiență vizuală dedicată începutului și schimbării.

Diana Ursan, curator AnnArt

Expoziţia este deschisă în perioda 12 martie – 10 aprilie 2014.

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.