Expunerea reuneşte un fond de lucrări noi, în culori temperate de iarnă, semnate de artişti din portofoliul AnnArt: Ştefan Câlţia, Francisc Chiuariu, Laura Covaci, Dorin Creţu, Daniela Făiniş, Adrian Ilfoveanu, Sorin Ilfoveanu, Paul Neagu şi Mircea Roman. Coordonatele comune ale lucrărilor expuse sunt grafitul, tuşul şi peniţa pe hârtie, selecţia ilustrând abordarea specifică fiecărui artist în sfera desenului, a crochiului sau a schiţei.

Ştefan Câlţia este prezent cu desene delicate din sfera vegetală. Francisc Chiuariu dă o notă electrică expunerii, prin desene în argintiu, alături de minuţioasele poveşti despre Luna, în cerneală pe hârtie, semnate de Laura Covaci. Florile în alb-negru ale lui Dorin Creţu introduc o pauză meditativă în parcursul expoziţional, care continuă prin poemele vizuale pe hârtie patinată ale lui Sorin Ilfoveanu. Sculpturile fine şi albe, modelate manual în porţelan de Daniela Făiniş, desenul-intervenţie pe fotografie al lui Paul Neagu ies din sfera strictă a tehnicilor sugerate de titlu, încadrandu-se însă la nivel vizual în discursul expoziţional. Sculptorul Mircea Roman este de această dată prezent cu desene recente şi din anii ’90, expuse pentru prima oară în public, iar Adrian Ilfoveanu cu file din cartea sa de schiţe, populată de personaje fantastice ce se regăsesc şi în creaţiile sale sculpturale.

Ca un contrapunct al expoziţiei, artista Florica Prevenda, este prezentă pe simeză cu o lucrare în tehnici mixte pe pânză şi tonuri puternice de roşu şi albastru, din seria Facebook Obsession, 2013.

"Manifestare primordială, ancestrală, desenul ţine de acel limbaj primar pe care-l descoperim în copilărie şi pe care-l uităm încet în favoarea vorbirii şi a scrisului. Un semn negru pe tăcerea foii albe de hârtie, pe  pânza bine întinsă, între care stă doar decizia, hotărârea de a exprima. Desenul captează gestul spontan, iremediabil şi irepetabil al artistului. În creion, cerneală, tuş."