Expoziția Mica Artă Mare reunește peste 50 de lucrări ‘de laborator’, schiţe pregătitoare sau lucrări de mici dimensiuni - pictură, desen, grafică, fotografie şi sculptură - aflate în expunere și în mapele de autor, semnate de Adrian Ilfoveanu, Sorin Ilfoveanu, Mircea Roman, Paul Neagu, Ștefan Câlția, Laura Covaci, Dorin Crețu, Vladimir Șetran și Francisc Chiuariu. Expoziția este curatoriată de Simona Vilău.

Vernisajul are loc joi 13 decembrie 2012, iar expoziția poate fi vizitată până pe 15 ianuarie 2013.

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.

Dincolo de frumusețea de factură specială a acestei selecții de lucrări, am avut şi o intenție foarte practic-educativă cu proiectul Mica Artă Mare: să familiarizăm publicul larg cu ideea accesibilităţii artei contemporane. E probabil mai puţin intimidant să ajungi să cunoşti sculpturile înalte şi ţintuite în lemn înroşit ale lui Mircea Roman de pildă privind întâi desenele de exercițiu care l-au condus la lucrarea cea mare: desenele cuprind în sine, întreagă, valoarea de semn artistic a autorului lor. Tot aşa, credem că pentru mult mai mulți iubitori de artă doritori să înceapă o colecție a lor, este mai la îndemână (şi posibil intens-memorabil) să îşi cumpere un mic desen original semnat Ilfoveanu, în pregatirea momentului major când, poate, vor avea o lucrare din cele mari, cu personaje longilin-visătoare la trecerea timpului şi care au consacrat cota impresionantă a lui Ilfoveanu în piața de artă din România.

Gabriela Massaci, Director AnnArt