Et Dieu… créa la femme este primul solo-show la galeria AnnArt al Roxanei Trestioreanu.

Expoziţia, curatoriată de Irina Cios, propune o recontextualizare a feminităţii prin fotografie şi va fi deschisă publicului până pe 3 mai 2019.

Imaginile propuse sunt o invitație la descoperirea unui univers feminin definit prin umor, mister, nostalgie si provocare. Deși este în continuare supus unor etichetări tributare moralei androcentrice adoptate și acceptate în majoritatea cadrelor sociale, corpul aparține femeii, o femeie liberă în măsura în care este naturală, spontană, stapană pe dorințele si opțiunile ei.

Expunerea corpului fragmentat, sugerat, filtrat, recompus prin ochii privitorului, este un exercițiu de libertate. Dincolo de etichete și prejudecăți, Roxana Trestioreanu explorează corpul parcurgând epidermic efectele stărilor prin care trece. Corpul se extinde incluzând obiectele și cadrele de viață, culorile și texturile, un univers tactil și olfactiv. Artista nu recurge la un discurs radical feminist, ci optează pentru revelarea unei feminitați asumate, puternice și fragile deopotrivă, care se supune trecerii timpului și care trăiește din plin fiecare clipă.

Irina Cios, curator