Expoziţia reuneşte lucrări de pictură, desen şi gravură şi reprezintă capitolul V din proiectul Şapte poveşti cu Ştefan Câlţia al Galeriei Posibile. Curatorul expoziţiei este Adrian Buga, care a făcut o selecţie de lucrări de mare intensitate simbolică din colecţia Casei Regale a României, de la Săvârşin şi de la Palatul Elisabeta. 

Expunerea include și proiecția filmului În grădina Majestății, filmat special pentru acest eveniment la Şona și la Săvârșin de Victor Velculescu și Daniel Constantinescu.

Pe lângă întâlnirea de excepţie cu lucrări reprezentative din colecţia regală, mă bucur că publicul nostru colecţionar va putea vedea, în premieră absolută, lucrări noi ale lui Ştefan Câlţia precum şi seria impresionantă de 91 de gravuri cu flori şi ierburi – câte una pentru fiecare an de vârstă a Regelui Mihai.  Vom arăta aceste lucrări delicat-plutitoare în foaie de hârtie specială într-o instalaţie insolită, alături de plăcile de gravură cu desenul săpat în zinc.

Gabriela Massaci, Director AnnArt

Vernisajul are loc joi 1 noiembrie, la ora 19, iar expoziția poate fi vizitată până pe 08 decembrie 2012.

Expoziţia este însoţită de un fond separat de lucrări  - pictură şi gravură - realizate de Ştefan Câlţia în 2012 şi disponibil spre vânzare prin AnnArt Gallery. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.