Proiectul expozițional TAA este destinat susținerii generației de artişti emergenți din România și a luat naștere în urma întâlnirii dintre Galeria AnnArt și EBienale – eveniment paralel Festivalului Internațional George Enescu. 

Pornind de la fondul expozițional impresionant prin diversitate şi inovație prezentat de curatorul Ilina Schileru în expoziția Mesaj codat /Encrypted message din foyer-ul Sălii Palatului am decis să oferim în cadrul programului Peretele Alb o expoziție-atelier unui număr de 12 tineri artişti care ne-au reținut atenția în mod deosebit si pe care i-am numit TAA_2011, reunindu-i într-un grup care dorim sa aibă viitor: Matei Avramescu, Ștefan Bandalac, Alice Bîrcă, Mihai Bonciu, Ana-Maria Huluban, Malvina Ișfan, Andrei Mateescu, Ioana Nicoară, Dimitris Palade, Ioana Pioaru, Corina Raiciu, Constantin Rusu. 

Lucrările de pictură, grafică, instalație și video au fost selectate de către AnnArt Gallery cu sprijinul criticului de artă Aurelia Mocanu, a graficianului şi profesorului Aurel Bulacu şi a curatorului EBienale, artistul vizual Ilina Schileru. 

„Oferim fiecărui tânăr artist o zi de faimă şi de risc în fața peretelui alb. Îşi vor expune timp de o zi la noi lucrarea selectată, însoțită sau nu de alte lucrări care îi reprezintă, ne vor povesti despre şansa şi impasul artistului, despre cum lucrează şi despre cum se raportează la ideea de a pătrunde în ‘piața de artă’.”

(Gabriela Massaci, Director AnnArt)

Evenimentul se va desfășura între 28 septembrie – 8 octombrie 2011. Cele 12 lucrări expuse ‘solitar’ timp de o zi vor fi reunite la final în integrala EBienale la Peretele Alb, vernisată pe 5 octombrie, la ora 19, prilej cu care Fundația AnnArt va acorda şi primul său premiu anual. Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. Vă stăm la dispoziție pentru detalii şi consiliere: office@annartgallery.ro.