Expozitia aduce laolalta trei artisti tineri Andreea Albani, Andrei Mateescu si Constantin Rusu, care isi fac deja simtita prezenta in lumea artei plastice. Colegi de generatie, absolventi ai Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, cei trei au in palmares cel putin o punctare notabila  - care ne-a inspirat sa le acordam un plus de atentie si sustinere.

Cele 12 lucrari, pictura si fotografie, alcatuiesc o expozitie eclectica si in acelasi timp subtil-unitara, prin tema comuna a unei cautari de sens existential in abordari stilistice minimaliste, cu intensa rezonanta a emotiei. Avand dimensiuni ce variaza de la amplu (300 x 150 cm) pana la delicat-intimist (40 x 40 cm), lucrarile sunt dispuse in dipticuri, tripticuri sau secvente multiple; sunt lucrate in tehnici diverse, cu texturi, decupaje, adancimi si stratificari pe care privitorul le descopera cu o irezistibila placere.

Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri 1 iulie 2015 la ora 19, expozitia fiind deschisa pana pe 25 august 2015, cu intrare libera.  

Intreg fondul de lucrari este disponibil pentru vanzare prin Galeria AnnArt. Va stam la dispozitie pentru detalii si consiliere office@annartgallery.ro.

“Lucrarile reunesc, tehnic vorbind, mai multe directii de lucru de-ale mele; totodata le uneste preocuparea introspectiva fata de sufletul uman aflat intre cei doi poli reprezentati de bine si rau, intuneric si lumina.” 

(Constantin Rusu)

“Nu se poate gasi aici o poveste, ci mai degraba o serie constanta de evenimente, ce nu cauta o cultura definita fenomenologic. E mai curand o poezie stiintifica, incarcata cu pulsatii ale memoriei, unde linia exista ca episod  psihologic.”

(Andreea Albani)

“Lucrarile sunt observatii despre cum in jurul meu, al nostru, logica imobiliara construieste monumente ale ironiei, aceste  complexe rezidentiale ce se dovedesc a fi in mod inerent paradoxale  peisajului urban romanesc. Cu greu pot scapa de sentimentul ca ni se promit paradisuri si, in fapt, ni se ofera insule-fantoma.”

(Andrei Mateescu)