Joi, 21 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc la Annart Gallery vernisajul expoziției „Undeva în timp (Fragment)”  a artistei Florica Prevenda.

         Parcurgem cu această nouă expoziție, o etapă necesară în etalarea celui mai recent proiect expozițional al Floricăi Prevenda. Succesul de care expoziția s-a bucurat în primăvară la Muzeul de Artă din Constanța, și în vară la Muzeul Banatului Montan de la Reșița, precum și numeroasele solicitări din partea publicului ca lucrările să fie expuse și la București, sunt motivele care ne-au făcut să acceptăm generoasa propunere Annart, galerie cu care artista se află într-o bună relație profesională. De altfel, Prevenda se află în portofoliul Annart de aproape un deceniu.

         Astfel, la sediul  din str. Andrei Mureșanu nr. 1, publicul este invitat să ia parte la vernisaj, unde Prevenda ne împărtășește trăirile sale, legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa, petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului.

         Vor fi expuse inclusiv lucrări care nu au figurat în celelalte manifestări ce au avut în centru acest ciclu nou de lucrări și, de această dată, se adaugă proiectului o componentă multimedia.

         La Prevenda, timpul creației este unul al recluziunii. Începutul se lasă greu ademenit. Perioadele de observație și reflecție se succed ritmic, rezolvările plastice se decantează după multiple căutări. Drumul este mereu mai important decât destinația. Tensiunea dintre abstract și figurativ generează insolite materialități. Evoluția mijloacelor de expresie marchează evoluția propriului eu artistic, pus mereu în criză, chestionat fără rest. Ca și în celelalte cicluri ale creației sale (Net people, Umbre ale prezentului, Timpul regăsit, Serenity, Facebook Obsession) lucrările i se sustrag, sistematic, tentației decorativului. Semnul expresiv, golirea de gestualitatea ostentativă, picturalitatea condensată, organicitatea formelor sunt atribute ce fac din piesele ce poartă semnătura sa, entități recognoscibile, în orice context. Sintaxa elaborată, susținută de o bogată logică afectivă, perspectiva sintetizată și o vitalitate de invidiat sunt elementele de structură ale demersului artistic al Floricăi Prevenda. Severă, în primul rând cu sine, austeră și riguroasă, artista vânează idei, stând la pândă în universul lor, asumând sobrietatea unei existențe dedicate exclusiv profesiei.

Florica Prevenda este o artistă născută la Dor Mărunt. Exponent al generației sale, artista a expus de-a lungul timpului în galerii din New York, Londra, Bruxelles, Milano, Salonic, Cracovia, Rotterdam, Bonn, Tirana, dar și  la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la Muzeul Național de Artă al României București, la Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul de Artă din Chișinău, precum și în galerii private din țară și din străinătate.

În anul 2005, artista a fost distinsă cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. Curatorul expoziției și coordonatorul proiectului este Mădălina Mirea.